Maistoitko jo helmikuun tuotettamme sirkka-snackia?

22.2.2018 klo 11.30.00

Maistoitko jo helmikuun tuotettamme sirkka-snackia?

It’s Pure ja Punnitse & Säästä -ketjut valitsivat helmikuun tuotteeksi kotimaisen siemen-heinäsirkka-snackin (Griinsectin Cricket Crackers). Tärkeimmät kolme syytä valinnalle ovat tuotteen erinomainen maku, tuotteen koostumus sekä valmistajan arvot. Tuote on saatavilla kaikista ketjun myymälöistä.

Jokainen kokee sirkka-snackin maun omalla tavallaan, mutta raatimme piti siitä monestakin syystä. Tuote ei maistu rasvaiselta kuten snackit monesti. Myöskään suola ei tule siinä läpi. Mielikuva, joka sirkka-snackin nauttimisesta syntyy, on juurikin se mitä tuotteen valmistajakin korostaa – tuote maistuu runsaskuituiselta snackiltä. Jo ensimmäisellä maistelukerralla tulee tunne, että tätä voisi nauttia enemmänkin ja tarjota myös vieraille.

Tuotteen koostumus keräsi kiitosta. Sirkka-snackia on mukava nauttia, koska ne eivät hajoa käsiin yhtä pieneksi silpuksi kuten esimerkiksi sipsit. Tuote on paistettu uunissa, sen sijaan että olisi uppopaistettu. Suolapitoisuus on snackille alhainen (1,3 %), mutta silti tuote maistuu snäkiltä. Tuotteessa on kotimaisia sirkkoja 6-8 % ja proteiinia peräti 21 %. Lisäksi tuotteen kuitupitoisuus on runsas (9,7%).

Sirkka-snackin valintaa helmikuun tuotteeksi edesauttoivat myös valmistajan arvot. Griinsect Oy on kotimainen start-up, joka valmistuttaa tuotteen Lappeenrannassa. Sirkat on proteiinin lähteenä toki eläinkunnan tuote, mutta sirkkojen tuotanto vaatii vain noin 1,8 % siitä veden määrästä mikä menee esimerkiksi nautakarjan kasvatukseen. Kasvihuonekaasuja sirkkatuotannossa syntyy alle promille nautakarjan tuotannosta. Tuote on pakattu pahvipakkaukseen, mutta ketjustamme sen saa toki myös pakkaamattomana vaihtoehtona.

Valmistajan edustaja Mikko Lähdetie kertoi, että tuotteen myynti on sujunut odotusten mukaisesti ja palaute on ollut todella positiivista. Maku on saanut paljon kehuja ja sitä on verrattu paljon siemennäkkäreihin. Hyönteiset ja kotisirkat on osaltaan herättäneet runsaasti mielenkiintoa. 

Siemen-sirkka-snackia on saatavilla It’s Pure sekä Punnitse & Säästä -myymälöistä kautta maan sekä verkkokaupasta. Irtotuotteena se on saatavilla ainoastaan meiltä. 

Rohkeasti maistelemaan!Liittyvät tuotteet

Tuote lisätty koriin