It's Pure hakeutuu yrityssaneeraukseen

1.11.2019 klo 13.00.00


Tiedote 1.11.2019
Hyvät It’s Pure asiakkaat, työntekijät ja yhteistyökumppanit,                                                                                                  


It’s Pure Oy, joka hallinnoi It’s Pure sekä Punnitse & Säästä myymälöitä sekä itspure.com ja itspuresnacks.com verkkokauppoja on päättänyt hakeutua yrityssaneeraukseen. Yrityssaneeraus hakemus on jätetty eilen torstaina 31.10.2019. Ketjun kaikki 14 myymälää ja verkkokaupat jatkavat toimintaansa normaalisti ja kaikki työsuhteet jatkuvat normaalisti.


Ketju on hakeutunut yrityssaneeraukseen kiristyneen taloudellisen tilanteen seurauksena. Yksi ketjun pitkäaikainen rahoittaja on irtisanonut ketjun pitkäaikaisen lainan, jota ketju ei pysty hoitamaan vaaditulla aikataululla. Tilanteeseen on vaikuttanut myös ennakoitua heikompi kesämyynti, vajaaksi jäänyt rahoituskierros sekä useat vanhat vuokrasopimukset, joita ei ole saatu neuvoteltua vastaamaan nykyistä markkinatilannetta.


Pidämme yrityssaneeraukseen pääsemistä toivottavana, sillä ketjun tilanne on parantunut haasteellisen kesän jälkeen merkittäväksi, myynti on noussut ja kustannuksia on jo saatu sopeutettua. Ketjua on kuormittanut myös franchising yrittäjien vaikeudet ja ketju on lopettanut franchising toiminnan kokonaan. Lyhyellä aikajänteellä tästä on seurannut kustannuksia, alaskirjauksia sekä mm. velvoitteita hoitaa mm. vuokria tyhjäksi jääneissä myymälöissä.


Ketju on toteuttanut merkittäviä muutoksia viime kuukausien aikana. Ketjun organisaatiota on uudistettu ja asiakkaan ostokokemusta on helpotettu merkittävästi tekemällä hinnoittelusta entistäkin selkeämpää. Myös digitaalista liiketoimintaa on viety eteenpäin mm. itspuresnacks.com on avattu pelkästään yritysasiakkaiden välipala ja snacks toimituksia varten. Näistä muutoksista tiedotamme erikseen lähiaikoina.


Ketjun toimintaa on saatu tehostettua merkittävästi ja mahdollinen yrityssaneeraus antaa aikaa sopia maksujärjestely irtisanottuun merkittävään lainaan sekä järjestellä muita aiemmin mainituista asioista aiheutuneita velkoja. Muutamaa ketjun velkojaa on jo lähestytty asian tiimoilta ja ainakin kaksi merkittävää velkojaa on indikoinut tukevansa saneeraus hanketta.


Ketjun liikevaihto vuonna 2018 oli 3,7 mil. euroa ja nettotappio 2,2 milj. euroa. Suurin osa tappiosta syntyi toiminnan muutoksista seuranneista alaskirjauksista eli mm. franchising yrittäjien velkojen alaskirjauksista. Operatiivinen tappio oli 900 000 euroa. Vuonna 2019 ketjun operatiivisen tulos on parantunut ja sen odotetaan edelleen paranevan loppuvuodesta.


Pyrimme siihen, että mahdollisesta yrityssaneerauksesta ei aiheudu toimintaamme merkittäviä ulospäin näkyviä muutoksia ja voimme jatkaa ketjun kehittämistä avaintiimimme johdolla. Tulemme olemaan yhteydessä kaikkiin yhteystyökumppaneihimme heti kun saamme tiedon saneeraushakemuksemme käsitellyn etenemisestä.


Ystävällisin terveisin,


Toimitusjohtaja

Ilkka PihlajistoLiittyvät tuotteet

Tuote lisätty koriin